za. jul 31st, 2021

Nieuwolda – De brandweer van Wagenborgen is woensdag aan het einde van de middag opgeroepen om een meting te verrichten in een woning aan de Hoofdweg-West in Nieuwolda.

In de woning ging een koolmonoxide melder af. De brandweer kwam ter plaatse en heeft metingen verricht, uit de metingen is niks gemeten. De bewoner van de woning werd door ambulancepersoneel gecondoleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging.

Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en daarmee je leven redden!

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu