za. jul 31st, 2021

Wagenborgen – Afgelopen week hebben duikers van duikvereniging Hydrofiel uit Assen een duik genomen in het Proostmeer in Wagenborgen. De duikvereniging ging op eigen initiatief kijken wat de ontwikkelingen zijn in het Proostmeer.

”We hebben tussen extreem veel planten gedoken. De maximale diepte was rond de 3,5 meter en daar was geen plantengroei. Alles boven de 2 meter diepte had echter heel veel waterplanten. Ook enorm veel watervlooien en watermijten. Met de waterkwaliteit zal dan ook niet veel mis zijn. We hebben op wat kikkervisjes na geen vissen gezien. Wel meerkoeten waarvan we de pootjes onder water heen en weer zagen gaan. Daarnaast nog een roodwangschildpadje aangetroffen.” aldus David Wassing van Duikvereniging Hydrofiel.

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu