wo. jun 23rd, 2021

Wagenborgen – Na veel moeite heeft de organisatie besloten om de Proostmeerloop van 2021 definitief niet door te laten gaan.  Afgelopen woensdag hebben we de knoop doorgehakt,
na toch nog weer alle voors en tegens tegen elkaar te hebben afgewogen, aldus voorzitter Marten Brandsma.

”We hebben die dag contact gehad met de Gemeente en met de Veiligheidsregio Groningen. Tot eind juni zit de boel op slot en daarna hebben we slechts 2 maanden om alles goed voor te bereiden. Om een voorbeeld te noemen is het zo, dat de Verkeersregelaars, die hun certificaat digitaal moeten behalen, dit pas kunnen doen nadat de vergunning van de Gemeente er is. En de afgifte van de vergunning duurt meestal 2 maanden, waardoor je dus sowieso in de knel komt.

De Proostmeerloop staat bekend vanwege zijn gezelligheid, de vele toeschouwers en de muziek. Om de toeschouwers de juiste afstand te laten bewaren, zou ook een probleem worden, alsmede de inschrijving en prijsuitreiking in de sporthal. We vinden dit besluit enorm vervelend, temeer daar we het gevoel hadden, dat het de goede kant opging en we nog in staat waren deze loop dit jaar weer te kunnen organiseren. Maar deze genoemde en andere omstandigheden nopen ons hiertoe.”

Het Bestuur gaat er vanuit, dat er volgend jaar weer een gezonde Proostmeerloop kan worden georganiseerd, waarvan zij hoopt dat er meer dan 400 deelnemers zullen deelnemen.

Geef een reactie