wo. jun 23rd, 2021

Wagenborgen – De Rabo Ondernemersprijs, een prijs ter waarde van 10.000 euro voor studenten met een ondernemershart, is donderdagmiddag uitgereikt aan Dennie Jager. Dennie pitchte zijn startup ExoDevo glansrijk voor Groningse ondernemers, studenten, docenten en andere geïnteresseerden tijdens de Grand Final, hybride vanuit de Pudding. ​

Uit de aanmeldingen selecteerde een jury tijdens de selectiedag, in de vorm van een Dragons Den, drie finalisten. De drie studenten presenteerden zich tegenover een jury bestaande uit juryvoorzitter Carlo Ezinga, directeur Coöperatieve Rabobank, Lusanne Tehupuring van Founded in Groningen en Ivo van de Boer eigenaar van Excap. De finale vond in een hybride vorm plaats. Studenten, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden konden door middel van een livestream meekijken.

Ondernemerschap vanuit het hart
De jury was enthousiast over de drie presentaties en noemden alle finalisten winnaars, die enorme stappen hebben gemaakt de afgelopen weken. Over Dennie zei de jury: ‘Met zijn ondernemerschap vanuit het hart en zijn doorzettingsvermogen gaat Dennie deze groeiende markt veroveren.’ Voor Dennie was het een zichtbare verrassing dat hij de prijs in de wacht sleepte. ‘Ik was al overtuigd, maar ik raak steeds overtuigder dat ik door moet gaan met het exoskelet.’

Bekijk de video van Dennie (Studio Flink).

De tweede prijs, ter waarde van 4.000 euro, ging naar Marlena Conen, student International Communication aan de Hanzehogeschool en de derde prijs, ter waarde van 3.000 euro naar RUG-student Eric Tchepanou.

Met de strijd om de Rabo Ondernemersprijs hebben de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), BusinessMatch Groningen en de Rabobank de studenten de uitgedaagd om hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen.

Ondernemerschap bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit
Start-up City op de Zernike Campus is dé plek waar de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit, startende ondernemers, startups en scale ups vanuit verschillende programma’s ondersteunen. Deze programma’s leveren een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de noordelijke regio. Studenten van beide kennisinstellingen kunnen hun ondernemende vaardigheden verder ontwikkelen, samenwerken met andere ondernemers en netwerken opbouwen. Juist nu, tijdens de coronacrisis en straks ook na de Corona pandemie, blijven de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit een ondernemende houding en innovatief denken stimuleren bij studenten. Zo wordt er geïnvesteerd in de professionals van de toekomst en gewerkt aan de werkgelegenheid van morgen. Want ook komend schooljaar staat er een enthousiast team van medewerkers, docenten, ondernemers, studenten en coaches klaar om ondernemende studenten verder te helpen en te faciliteren.

Foto: Mayke Pasman

 

Geef een reactie