wo. jun 23rd, 2021

Woldendorp – De politie heeft woensdagavond bij Woldendorp het voertuig en het rijbewijs in beslag na een forse snelheidsoverschrijding van een automobilist uit de gemeente Eemsdelta. Agenten zagen het voertuig rijden op een landweg door de gemeente Oldambt. Dit voertuig viel op door het geluid wat het produceerde. Hierop is het betrokken voertuig gevolgd.

Tijdens de rit werden meerdere gemiddelde snelheidsmetingen gedaan. Dit resulteerde in de volgende metingen; 89 km/u waar 60 km/u is toegestaan, 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan, 49 km/u waar 30 km/u is toegestaan. Tevens werd bij een filmende omstander extra gas gegeven waarbij onnodig geluid werd veroorzaakt.

Op een weg buiten de bebouwde kom met een snelheidsbeperking van 60 km/u, werd uiteindelijk het gas stevig ingetrapt. Dit resulteerde in een gemiddelde snelheid van 176 km/u, na correctie 170 km/u. De pieksnelheid betrof echter 209 km/u. Resultaat 110 km/u overschrijding, oftewel een overschrijding van maar liefst 183%

In overleg met de officier van justitie werd het voertuig in beslag genomen. De zaak zal worden voorgelegd aan de officier.

Het rijbewijs van de beginnend bestuurder, afkomstig uit de gemeente Eemsdelta, is ingevorderd en de bestuurder zal worden aangemeld voor de cursus Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG).

 

Geef een reactie