fbpx
ma. sep 20th, 2021

 

Wagenborgen – Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het verkavelingsplan en de verkoop van de kavels op de locatie ‘Nieuw – Herbron’ en ‘De Burcht’ in Wagenborgen. Beide locaties liggen op het Groot Bronswijk – terrein. De gemeente heeft het Groot Bronswijk – terrein in 2017 gekocht om het samen met partners te kunnen herontwikkelen. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente hebben hiervoor een uitvoeringsprogramma gemaakt. Een grote wens vanuit het dorps was de mogelijkheid voor particuliere nieuwbouw.

Samen met belangstellenden tot het verkavelingsplan gekomen
In januari jl. zijn voor het eerste de particuliere nieuwbouwlocaties ‘Nieuw – Hebron’ en ‘De Burcht ‘ gepresenteerd. Alle belangstellenden zijn daarna benaderd voor een woonwensenonderzoek . Dertig ondervraagden hebben het woonwensenformulier ingevuld en geretourneerd. Hierna zijn we, samen met de stedenbouwkundige en belangstellenden, gaan schetsen voor een verkavelingsplan. Uiteindelijk zijn er vijfentwintig belangstellenden overgebleven. De stedenbouwkundige heeft op basis van de opgehaalde informatie tijdens de bijeenkom sten een verkavelingsschets uitgewerkt voor beide locaties. Wethouder Hans Ronde: “De particuliere woningbouw is een wens van de inwoners van Wagenborgen. Het is fantastisch dat w e hier nu gehoor aan kunnen geven en dat belangstellenden zo hebben kunnen meedenken. Het verkavelingsplan sluit hierdoor aan op de woonwensen.”

Voorinschrijving voor belangstellenden
In de afgelopen periode zijn alle belangstellenden op de hoogte gehouden van de voortgang van het verkavelingsplan. Zij hebben tijd en energie gestoken in de woonwensrondes en de bijeenkomsten om te schetsen. Deze groep belangstellenden willen we daarom minimaal één week voor start verkoop alvast de gelegenheid geven om in te schrijven voor het project. Deze voorinschrijving betekent niet dat zij voorrang krijgen op de verkoop of lotingsproces. Dit is vanuit wet – en regelgeving niet mogelijk. Wel geven we deze belangstellenden als eerst de informatie en daarmee wat extra tijd rondom nieuwbouwverkoop.

Herontwikkeling Groot Bronswijk – terrein
Op 23 november jl. heeft kindcentrum De Kronkelaar haar deuren geopend op het Groot Bronswijk – terrein. Naast het kindcentrum komen er op het Groot Bronswijk – terrein Tiny Houses, generatiebestendige woningen, een huisartsenpraktijk en een nieuwe recreatieve inrichting. Kijk voor meer informatie op www.delfzijl.nl/grootbronswijk

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu