fbpx
ma. sep 20th, 2021

Groningen – Tijdens de komende jaarwisseling zijn grote georganiseerde carbidevenementen in de provincie Groningen niet toegestaan, dus ook niet in onze gemeente. De burgemeesters van de Groninger gemeenten hebben afgesproken dat tijdens de komende jaarwisseling carbidschieten alleen in kleine gezelschappen en onder strenge voorwaarden is toegestaan. Los van de gemeentelijke regels over carbidschieten, zijn ook de corona-regels van kracht. Het plaatsen van tenten en het schenken van drank kan dit jaar niet. Hiermee beperken we het aantal contacten
om besmettingen te voorkomen. Buiten mogen groepen mensen niet meer dan twee personen zijn en moet er onderling 1,5 meter afstand worden gehouden

Geen carbidschieten in Wagenborgen
Het jaarlijkse en oorverdovende Carbidschieten in Wagenborgen zal dit jaar ook geen doorgang vinden, zo laat voetbalvereniging Wagenborger boys en de Familie Schaub weten.

Risico’s
De burgemeesters doen een dringend beroep op mensen die geen ervaring hebben met het schieten van carbid. Doe het niet! Net als bij het verbod op het afsteken van vuurwerk geldt dat extra druk op de zorg zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Mensen die niet weten hoe ze carbid moeten schieten, lopen het risico om gewond te raken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.wieisdebock.nl

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu