wo. jun 23rd, 2021

Wagenborgen – 24 oktober 1970, staat bij de meeste mensen nog in het archief alsof de dag van gisteren. De grote brand in vrouwenpaviljoen Salem op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen. Afgelopen zaterdag was het precies 50 jaar geleden dat de bewoners van Wagenborgen en omgeving een traumatische gebeurtenis moesten verwerken.

Op die dag brak er een grote brand uit in woongebouw Salem op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen. Uit een onderzoek naar de catastrofe wees uit, dat een jeugdige patiënte de gordijnen in brand had gestoken, in de serre. Bij de brand kwamen 16 bewoners om het leven.

Zaterdagochtend werd bij het monument op de begraafplaats in Wagenborgen stil gestaan bij deze tragedie. Ter gedachtenis werd er een bloemstuk neergelegd door Gezien van Antwerpen en Henk Dijkema namens Erfgoed Groot-Bronswijk Wagenborgen.

 

Geef een reactie