fbpx
ma. sep 20th, 2021

Wagenborgen –  Op vrijdag 24 april 2020 heeft burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl aan de heer Klaas Koning telefonisch mede gedeeld, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

De heer Koning is een bijzonder actieve vrijwilliger binnen verschillende organisaties en verenigingen in de gemeente Delfzijl en in het bijzonder in het dorp Wagenborgen.

 

Muziekvereniging In Corpore

Klaas Koning is vanaf 1995 betrokken bij de muziekvereniging In Corpore in Wagenborgen. Hier heeft hij diverse functies vervuld, zoals bestuurslid en voorzitter en speelt al jaren op de Bugel.

 

Dorpskrant Op de Hoogte

Naast muziek maken is Klaas ook nog actief bij dorpskrant Op de Hoogte. Hij houdt zich vanaf 1996 als redactielid bezig met het tot stand komen van de wekelijkse uitgifte van het dorpskrant.

Sinds de afgelopen jaren is Klaas ook de eindredacteur van de krant.

Klaas Koning neemt interview af voor ‘De Hobby van..’ voor Op de Hoogte

 

(Lees verder onder de foto)

 

Naast muziekvereniging In Corpore en Dorpskrant Op de Hoogte is Klaas medeorganisator van de jaarlijkse fietsvierdaagse. De Avond-Fietsvierdaagse wordt sinds 1976 gehouden in Wagenborgen.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking in verband met de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus niet op 24 april kan plaats vinden, zal er gezocht worden naar een later moment dit jaar.

 

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu