fbpx
ma. sep 20th, 2021

 

Wagenborgen – Het heeft even geduurd, maar na veel voorbereidend werk is het berm-monument aan de Stolderijweg bij Wagenborgen nu toch geplaatst.

Het monument is afgelopen week geplaatst vlak naast de bekende Maple leaf (boom), die tien jaar geleden werd geplant door dhr. Frank Schmidt, een van de laatste toen nog in leven zijnde bevrijders van Wagenborgen.

Met het plaatsen van het monument, was de bedoeling van het Berm-monument comité, dat dit verhaal in de herinnering van de inwoners van het dorp zou blijven bestaan.

Geen officiële onthulling
Door de maatregelen van het kabinet wegens het coronavirus, kon burgemeester van de gemeente Delfzijl, Gerard Beukema, niet aanwezig zijn bij de plaatsing van het monument.

Oproep aan Wagenborgers
Nu de onthulling van het monument voor de Stolderijweg niet door kon gaan, wil het comité als eerbetoon aan de gesneuvelde Canadese bevrijders op de Stolderij, de nationale driekleurvlag halfstok uitsteken op 21 april a.s. tussen 13.00 uur en 18.00 uur. Ten teken dat Wagenborgers de overleden Canadese bevrijders na 75 jaar nog niet zijn vergeten.

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu