wo. jun 23rd, 2021

Wagenborgen – Het bestuur van de Proostmeerloop in Wagenborgen heeft afgelopen week laten weten de komende editie niet door te laten gaan. De Proostmeerloop die gepland stond op zaterdag 5 september in Wagenborgen gaat gaat definitief niet door. ”Jammer voor alle betrokkenen, lopers en vrijwilligers”, aldus bestuursvoorzitter Marten Brandsma.

”We hebben tot 1 april gewacht met het nemen van het definitieve besluit, want zo’n beslissing neem je niet zo gemakkelijk.  In februari/maart nemen we meestal al contact op met de sponsors, maar daarover waren we het in het bestuur snel eens om dat sowieso niet te doen.  De ondernemers hebben het in deze crisis al zwaar genoeg en dan willen we ze ook nog niet eens  lastig vallen met een verzoek om sponsoring.

Wat voor ons de doorslag gaf om de loop te cancelen, was de onzekerheid. Mocht de coronacrisis in mei/juni voorbij zijn, wat natuurlijk te hopen is, dan nog moeten er meerdere zaken geregeld worden, waar we anders 6 maanden de tijd voor hebben. De verwachting is ook, dat je dan een toeloop krijgt, zodat het de vraag is of je de vergunning, muziek, dans, verkeersregelaars enz. tijdig rond krijgt. Zouden we wel doorgaan met de voorbereidingen, dan zouden we, mocht de crisis langer aanhouden, alle afspraken weer moeten annuleren.

We weten, dat het voor velen een teleurstelling betekent, maar we hopen op uw begrip. In deze moeilijke periode willen wij onze sponsors in ieder geval veel sterkte toewensen en wij hopen van harte dat ze deze fase z.s.m. kunnen afsluiten.”

Het Bestuur gaat er vanuit, dat er volgend jaar weer een gezonde Proostmeerloop kan worden georganiseerd, waarvan zij hoopt dat er meer dan 400 deelnemers zullen deelnemen.

 

Geef een reactie