fbpx
ma. sep 20th, 2021

Delfzijl – Op 1 januari 2021 houdt de gemeente Delfzijl op te bestaan door op te gaan in de nieuwe gemeente Eemsdelta. De huidige gemeente Delfzijl wil haar inwoners en andere groepen betrokkenen in de gelegenheid stellen afscheid te nemen van hun oude gemeente. Daarvoor is een afwisselend programma opgesteld waarin de gemeente ruimte biedt aan diverse groepen betrokkenen om afscheid te nemen. Het gaat dan om inwoners, politici (gemeenteraad), bestuurders en medewerkers. Het gezamenlijke verleden dragen deze groepen mee naar de nieuwe gemeente Eemsdelta: zij zijn een deel van het fundament waarop de nieuwe gemeente Eemsdelta voortbouwt.

Oetbroezen
Voor alle inwoners is er aan het einde van het jaar een Oetbroezen-feest, een feest geschoeid op de leest van het nieuwjaarsfeest ‘Nait soezen moar Broezen’, rondom het Plein Molenberg en samen met de betrokken ondernemers.

De verhalen van Delfzijl
Verder krijgen inwoners ‘De verhalen van Delfzijl’ (beknopte Delfzijlster geschiedenis) in boekvorm aangeboden, waarvoor belangstellende inwoners zich kunnen inschrijven. Van deze verhalen wordt een compacte expositie gemaakt die beschikbaar komt voor verzorgingshuizen en verpleeghuizen. De tentoonstelling zal ook in het gemeentehuis te zien zijn.

Regulier
In reguliere, bestaande activiteiten van raadsleden, bestuur en medewerkers is ruimte voor het afscheid nemen van de oude gemeente.
De kosten van alle activiteiten voor het afscheid nemen vallen onder de reguliere begroting.

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu