fbpx
ma. okt 25th, 2021

 

Wagenborgen – Op maandag 9 maart 2020 zal de jaarlijkse herdenking plaats vinden bij het Joods monument op het voormalig terrein van Psychiatrisch Ziekenhuis Groot-Bronswijk. Het monument dat in 2006 werd onthuld en in het voorjaar van 2016 het “Compliment voor een Monument” mocht winnen. Een prijs die in het leven werd geroepen en uitgereikt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Provincie Groningen en “De Verhalen van Groningen”.

Tijdens de herdenking van dit jaar zullen we opnieuw stilstaan bij het feit dat op maandag 9 maart 1943 om 10.50 uur vier joodse bewoners van de Stichting werden weggehaald. Via Westerbork reisden zij naar het vernietigingskamp Sobibor in Polen om daar op vrijdag 13 maart bij aankomst te worden vergast. We willen op deze morgen: Betje en Sientje Stoppelman, Heintje Levie en Heiman Aptroot gedenken.

De herdenking bij het monument begint precies om 10.50 uur. Het spreekt vanzelf dat u een bloem of kiezel neer kunt leggen bij het monument. Het monument vindt u aan de Hibiscusstraat in Wagenborgen. Aansluitend is een ieder van harte genodigd om in “De Ontmoeting” naast de Petruskerk van Wagenborgen, onder het genot van een kopje koffie, nog wat na te praten.

Mocht u gehoor willen geven aan deze uitnodiging dan zouden we het zeer op prijs stellen dat u dat aan ons laat weten. Dat kan via het onderstaande mailadres awkoopmans@ziggo.nl

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu