wo. jun 23rd, 2021

 

Wagenborgen – De gemeente Delfzijl organiseerde maandagavond 9 januari samen met ontwikkelaar Ventolines en de provincie Groningen een informatiemarkt over de ontwikkeling van windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding en het op te richten gebiedsfonds.

 

Op de informatiemarkt konden bewoners onder andere terecht voor informatie over milieuonderzoeken die zijn uitgevoerd, het bestemmingsplan en openbare procedures die doorlopen worden tot aan de oprichting van het windpark.
Daarnaast kon er kennis worden gemaakt met de Stichting Windfonds Delfzijl Noord. Een gebiedsfonds dat maatschappelijke projecten in Borgsweer, Farmsum en Termunten/ Termunterzijl financiert, met inbreng van de bewoners zelf. De informatiemarkt werd druk bezocht.

 

 

Foto’s: Gert Roelfszema 

 

Geef een reactie