wo. mei 12th, 2021

 

Siddeburen – Al dertig jaar lang is muziekfestival Schanspop onlosmakelijk verbonden met de Licht- en Klankweek in Siddeburen. Maar aan deze traditie komt na dit jaar een eind, nu het bestuur van Stichting Schanspop 2000 heeft besloten om te stoppen met het festival in de huidige vorm. Van vrijdag 23 september tot en met zaterdag 1 oktober trekt Schanspop echter nog eenmaal alle registers open.

De dertigste editie van Schanspop wordt dus tevens de laatste. Maar speciaal voor deze jubileumeditie haalt de organisatie nog eenmaal alles uit de kast. Zo komen er weer tal van topartiesten naar Siddeburen. En net als vroeger beslaat het programma van Schanspop twee weekenden.

Schanspop 2016 begint op vrijdag 23 september. 2 Unlimited, Snap!, Captain Jack en 90’s Now zullen de illustere jaren negentig laten herleven compleet met een spectaculaire lasershow. Een dag later is het tijd voor de Sibboerster Festivaldag. Het programma van deze festivaldag begint al om 15.00 uur. Er staan optredens gepland van The Kik, Frank Boeijen, Bökkers en Old Ni-js (met in de gelederen onder anderen Willem Terhorst en Ferdi Joly, twee leden van het eerste uur van Normaal). De Sibboerster Festivaldag wordt op zaterdag 24 september afgetrapt door Plat, de eerste Groningstalige rockband. Speciaal voor deze jubileumeditie van Schanspop komt Plat nog eenmaal bijeen. Het programma wordt ’s avonds afgesloten door de Limburgse band Rowwen Hèze.

Op donderdag 29 september gaat Schanspop 2016 verder met optredens van Die Tolle Leute en Papa di Grazzi. Speciaal ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Schanspop is de toegang deze avond gratis.

De Zeeuwse band Racoon staat op vrijdag 30 september op het podium in de feesttent in Siddeburen, evenals zanger- en multi-instrumentalist Jett Rebel. Schanspop wordt op zaterdag 1 oktober afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond, met optredens van Hollands Verdriet, Arjen Boltjes, André Hazes jr. en niemand minder dan Frans Bauer.

De voorverkoop van kaarten voor Schanspop 2016 is al enige tijd in volle gang. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Switters Warenhuis aan de Hoofdweg 136 in Siddeburen en online via www.schanspop.nl. Meer informatie over het festival is te vinden op deze website en op Facebook (Schanspop Siddeburen).

Geef een reactie