wo. mei 12th, 2021

 

Regio – U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het schooljaar 2016-2017 gaat de actie vandaag start en loopt in elke regio in de eerste week van het nieuwe schooljaar.

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Vanaf de 1e schooldag is de verkeersbrigade ook weer actief. Ze zullen er weer staan om ouders en leerlingen veilig helpen met oversteken.

 

Wat is een verkeersbrigadier (klaar-over).

Een verkeersbrigadier is opgeleid door de politie, en mag het verkeer een officiële stopteken geven. Een verkeersbrigadier helpt kinderen /ouders met oversteken op de oversteekplaats, door het verkeer te stoppen met het stopteken. De verkeersbrigadier is te herkennen aan een oranje jas met opdruk verkeersbrigadier en aan het stopbord. De verkeersbrigade staan er altijd met 2 personen. Wij hebben gekozen voor een ouder/leerling constructie.

VOOR DEZE BRIGADE ZOEKEN WE NOG STEEDS MENSEN, DIE DE BRIGADE WILLEN VERSTERKEN.

Dit kan en mag iedereen vanaf 10 jaar doen. Dus ouders, buren van school, opa en oma’s ex verkeersbrigadiers, kortom iedereen.
Verzekering is geregeld via de Gemeente Delfzijl. De benodigde opleiding vind plaats in September. (opleiding is voor iedereen te halen)
Aanmelden voor deze brigade kan bij de verkeersouders, ook voor evt vragen.

Ook is er in Wagenborgen nog steeds een 30 km/uur zone dus ook op de Hoofdweg en andere straten. 30 km/uur is hard zat, ieder ongeval is één teveel. Mensen hou u alstublieft aan de 30 km.

Wilt u ook verkeersbrigadier (klaar-over) worden bij De Kronkelaar? Dan kunt u contact opnemen met Verkeersouders van Basisschool De Kronkelaar; Alex Bathoorn 06-52688365 of Silvia Kaslander 06-54211850

 

Geef een reactie