fbpx
ma. sep 20th, 2021

Woldendorp – Niet alleen zorgen voor onze toekomst in Nederland maar ook zorgen voor toekomstige generaties in andere delen van de wereld, dat doen de leerlingen van vestiging Woldendorp. Vorige week zijn alle eerstejaars door elkaar gehusseld voor het project Duurzaamheid. Met verschillende acties haalden de leerlingen maar liefst €1022 euro(!) binnen voor Oxfam Novib,  Oxfam Novib is een ontwikkelingsorganisatie met als doel een rechtvaardige wereld zonder armoede. Zo maakte een groep leerlingen schildpadden van papier-maché om uit te beelden wat er met de zeeschildpadden in de oceanen gebeurt door plastic afval (plastic soep). Weer andere groepen hielden zich bezig met duurzame energie, klimaatverandering en de ecologische voetafdruk.

Donderdag staken de leerlingen de handen uit de mouwen, ze gingen auto’s wassen, ze liepen een sponsorloop, deden een heitje voor een karweitje, gingen cupcakes bakken en verkopen. En ze hebben afval opgeruimd in en rond Woldendorp. Met al deze acties hebben ze het geld bijeen gebracht. De leerlingen konden zelf kiezen hoe Oxfam Novib dit geld gaat besteden; aanschaf van geiten, kippen, groentetuinen en waterpompen voor mensen in arme landen. Vrijdag 27 mei is de week afgesloten met een excursie naar Wildlands In Emmen.

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu