fbpx
ma. sep 20th, 2021

Hellum – De brandweer van Siddeburen en Slochteren zijn dinsdagavond omstreeks 19.30 uur opgeroepen voor een brand bij constructiebedrijf Noordhoff aan de Hoofdweg in Hellum.

Er was brand ontstaan in de bedrijfshal. Verschillende personeelsleden waren deze avond aanwezig in het pand om spullen in- en uit te pakken en machines en installaties te demonteren. De magazijnmeester was aanwezig op zijn kantoor, op de eerste verdieping van de bedrijfshal, toen hij ontdekte dat er brand was. Gelijk werd de telefoon gepakt en het noodnummer 1-1-2 gebeld.

In het pand zijn enige brandhaarden, die waarschijnlijk zijn aangestoken. Als de brandweer ter plaatse komt, kan de werknemer vertellen dat er meerdere mensen op het terrein aan het werk zijn.

Twee personen waren met een heftruck op het buitenterrein aan het opruimen, toen door onbekende oorzaak een medewerker vast kwam te zitten onder een containerbak. Met behulp van de brandweer, werd deze persoon bevrijdt.

Na de eerste melding was de brand zodanig groot, dat er werd opgeschaald naar ‘Middel Brand’ dat houdt in dat er een extra ladderwagen van brandweer Hoogezand-Sappemeer ter plaatse kwam.

 

Alle brandhaarden werden geblust en de slachtoffers bevrijdt. Na alle hectiek bleek het uiteindelijk te gaan om een oefening. Namens de brandweer, was het een zeer geslaagde en leerzame oefening.

 

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu