za. jul 31st, 2021

Wagenborgen – Bij het Monument 1940-1945 aan de Hoofdweg in Wagenborgen is woensdagavond een herdenking gehouden.
Op de zwerfkei zit een gedenkplaat met de namen van 27 Canadese militairen en 13 inwoners van Wagenborgen die tijdens de tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Tevens staan op het monument twee Nederlandse militairen die tijdens politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn omgekomen.
Om 19:45 begon de kerkklok te luiden terwijl de mensen zich verzamelden rond het monument. De herdenking werd begeleid door muziekvereniging In Corpore. Na twee minuten stilte volgde de kranslegging. Wethouder IJ.J. Rijzebol legde een krans namens de gemeente Delfzijl, waarop een krans namens de Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen volgde.Ook nabestaanden uit Wagenborgen legden een krans. De vierde en laatste krans werd gelegd namens leerlingen van basisschool De Kronkelaar uit Wagenborgen.

 

Foto’s: Gert Roelfszema & Mark Heikens

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu