za. jul 31st, 2021

Wagenborgen – Op woensdag 27 april 2016, een frisse Koningsdag, werd mevrouw Eja de Jong-Tuin blij verrast door een serenade van muziekvereniging In Corpore. Reden hiervoor was haar benoeming tot ere-lid van In Corpore voor haar jarenlange inzet voor de vereniging.

Eja de Jong is ruim 20 jaar vrijwilligster bij muziekvereniging In Corpore geweest. Naast het werk in vele commissies, zoals de Bliksemactie, de Oliebollenactie en de Wintermarkt, vervulde zij ook o.a. de rol van gastvrouw bij concerten van In Corpore. Nadat ruim 20 jaar geleden de repetities van In Corpore niet meer bij zaal Westerkamp maar in het ’t Schoultje werden gehouden, startte de carrière van Eja als beheerster van de kantine.

Helaas heeft ze ruim een jaar geleden haar werkzaamheden voor de vereniging moeten staken, haar gezondheid liet het namelijk niet meer toe. Meerder operaties moest ze in die periode ondergaan, maar gelukkig is deze zware tijd afgesloten.

Op Koningsdag ontving ze een bijbehorend certificaat voor haar ere lidmaatschap van de voorzitter van In Corpore, die haar prees voor haar jarenlange inzet voor de vereniging. In tegenstelling tot de andere ere-leden heeft ze nooit een instrument bespeeld, des te unieker haar benoeming tot ere-lid van muziekvereniging In Corpore!

 

Foto’s: Gert Roelfszema en Mark Heikens

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu