28-jarige man uit Delfzijl aangehouden na achtervolging bij Siddeburen

Siddeburen – De politie heeft donderdagavond een 28-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden na een achtervolging in de regio. De politie kreeg de automobilist, rijdend in een Tesla, in het vizier bij Siddeburen.  Toen politieagenten de automobilist een stopteken gaven, ging de man er vandoor. Daarbij botste hij tegen een stilstaande auto.

‘Hoge snelheden tijdens achtervolging’
De achtervolging ging met hoge snelheid door onder andere Siddeburen, Schildwolde, Overschild, en Hellum. Omdat de achtervolging met erg hoge snelheden door dorpen ging, moest de politie de achtervolging noodgedwongen staken. Wel werd er uitgekeken en gezocht naar de automobilist.

De politie trof de auto later aan bij de Veenweg bij Schildwolde. De man probeerde nog lopend te ontkomen, ,maar is bij de N387 aangehouden door de politie.

Onder invloed
”De automobilist heeft op het bureau een blaastest en drugstest afgelegd en hieruit bleek dat de man onder invloed was van drugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn voertuig werd in beslag genomen en hij zal zich moeten verantwoorden” aldus politie woordvoerder Anthony Hogeveen.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: