Bermmonument Stolderijweg helemaal af

Wagenborgen – Na veel voorbereidend werk is afgelopen april 2020 het bermmonument voor 19 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Canadezen geplaatst aan de Stolderijweg bij Wagenborgen.

Het monument staat naast de bekende maple leaf (plataan), die tien jaar geleden werd geplant door Frank Schmidt, één van de laatste toen nog in leven zijnde bevrijders van Wagenborgen.

Het comité van het berm-monument wil het bewoners-initiatieven fonds van de gemeente Delfzijl, het dorpsbudget van de Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen, W. Schaub, W.Riepma, E.Kuipers, W.Brouwer, S.Bos en fam. A. Pentinga hartelijk bedanken voor het realiseren van het monument.

Geen officiële onthulling
Door de maatregelen van het kabinet wegens het coronavirus, kon burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl niet aanwezig zijn bij de onthulling. Of er nog een onthulling wordt gehouden, is op dit moment nog niet bekend.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: