Bouw zonnepark in Wagenborgen loopt op schema

Wagenborgen – De bouw van het zonnepark op het voormalig psychiatrisch centrum Groot Bronswijk in Wagenborgen loopt momenteel volgens schema.

Bouwstop
De gemeente Delfzijl legde op 4 november 2019 de bouwwerkzaamheden voor zonnepark Groot Bronswijk in Wagenborgen tijdelijk stil. Controleurs van de gemeente hadden fouten geconstateerd, waarbij er bij de bouw werd afgeweken van de omgevingsvergunning.

Nadat beide partijen in overleg waren gegaan over de voorgang en de initiatiefnemers de plannen hadden aangepast, waardoor het binnen de vergunning valt, werd begin februari 2020 bekend gemaakt door de Gemeente Delfzijl dat de bouw van het zonnepark door mocht gaan.

20.000 zonnepanelen
Het zonnepark is een initiatief van inwoners uit Wagenborgen, die het realiseert in samenwerking met SolarGreenPoint. Het plan omvat maximaal zo’n 20.000 zonnepanelen, te realiseren in fases. Fase 1 omhelst 10.400 zonnepanelen en heeft een geïnstalleerde capaciteit van 2.8 megawattpiek.

Wanneer het zonnepark wordt opgeleverd, is nog onduidelijk.

 

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: