Minderjarige Reljeugd bij de Albert Heijn in Siddeburen

 

Siddeburen – Zondag voor winkelopening hoorde ondernemer, van de Albert Heijn en Gall & Gall te Siddeburen een hoop gebons op de etalage van de Gall & Gall. Aan de buitenzijde schopten vier baldadige minderjarige jongens afwisselend hard tegen de ruiten.

Naar buiten gelopen herkende de ondernemer gelijk twee minderjarige jongens welke een eerder winkelverbod hadden opgelegd wegens diefstal. Hij sprak ze aan op hun gedrag, waarop vervolgens de jongste van het stel de bedreiging uitte om de zaak in de brand te steken. Ook op dit gedrag sprak de ondernemer de 12-jarige jongen aan. Waarop de jonge dit nogmaals herhaalde en zijn gezin thuis zou op zoeken. “Ik benoemde dat dit een bedreiging was en dat hij even normaal moest doen”, hij herhaalde dit nogmaals en het werd bevestigd door een van de andere jongens dat ze dat echt zouden doen. “Tja en dan wordt het serieus en ik heb hem staande gehouden. En hem de keus gesteld, om zijn ouders te bellen of de politie” Hij koos voor de laatste optie en werd gewelddadig.

De oudere broer van de 12 jarige was snel in de winkel, vervolgens de moeder en er volgde een goed gesprek tussen de ondernemer en de familie. De overige 3 minderjarige jongens waren snel vertrokken. De twee jongens met een eerdere winkelverbod kunnen verlenging verwachten.

De beste methode, aangifte doen loont niet ze zijn minderjarig, en als ze meerderjarig waren geweest doet politie en justitie toch niets. Aldus Harry Zweepe – ondernemer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: