Snoeiwerkzaamheden op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen

 

Wagenborgen – Vanaf 24 februari start de gemeente Delfzijl met het verwijderen van de lage begroeiing rondom de vijver op het Groot Bronswijk-terrein. Deze snoeiwerkzaamheden zorgen ervoor dat de bomen weer vrij komen te staan en overwoekering weggehaald wordt. De werkzaamheden gebeuren ter voorbereiding van de nieuwe recreatieve inrichting op het Groot Bronswijk-terrein. In het voorjaar zullen ook nog enkele bomen worden gekapt. Er heeft een beoordeling van de mogelijke gevolgen van de nieuwe inrichting op de bestaande bomen plaatsgevonden. De te kappen bomen zijn in een slechtere staat, waardoor deze voor de veiligheid in de nabije toekomst beter gekapt kunnen worden. De verwijderde bomen worden in hetzelfde gebied vervangen. De plaatsing en de soorten zullen in lijn zijn met de originele landschapsfilosofie van Vroom.

Recreatieve inrichting
Het Groot Bronswijk-terrein gaat heringericht worden. Eén van de onderdelen is een nieuwe recreatieve inrichting. Voor de nieuwe inrichting is gekeken of de ideeën en de wensen van uit het dorp aansluiten bij de reeds aanwezige en te behouden structuren in het gebied, die ooit ontworpen zijn door Jan Vroom. De bestaande vijver wordt grotendeels in ere hersteld. De vijver wordt uitgebreid en voorzien van natuurvriendelijke oevers, een eilandje en een voetgangersbrug. Verder zal het park worden voorzien van wandelpaden langs de vijver en bankjes.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de herinrichting op www.delfzijl.nl/grootbronswijk.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: