Duurzame Make Over van familie Zoer uit Wagenborgen op nationale TV

 

Wagenborgen – Onlangs kreeg het huis van de familie Zoer uit Wagenborgen in één dag een duurzame make over. Aanstaande zondag 24 november zijn de resultaten te zien om 16.25/16.30 uur in het programma Green Make Over op SBS6. De kijker krijgt vele ‘groene’ tips en tools te zien hoe je op 1 dag je huis en tuin dusdanig kan vergroenen dat je de nodige energie en daarmee geld bespaart! Het besparen van gas staat in deze Groningse aflevering centraal. In de bijlagen ontvangt u naast beeld ook de trailer.

Gasverbruik verlagen
Ronnie en Teresia Zoer riepen de hulp in van programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over team in omdat hun energieverbruik al wel redelijk laag was, maar hun gasverbruik de spuigaten uitliep, terwijl ze midden op de slinkende gasbel wonen. Daar komt bij dat ze heel geïnspireerd raken door hun tienerdochter die zeer milieubewust is en inmiddels al een klein jaar vegetarisch eet. Maar tegelijkertijd bezorgt het hen ook keuzestress want waar begin je? En waar investeer je in en wat bespaart geld? Tel daarbij op dat voor hun meervoudig gehandicapte dochter Danique een gezond binnenklimaat van levensbelang is. De experts van het Green Make Over team namen 1 dag lang het huis van de familie over. Het resultaat is zondag 24 november te zien.

Sneakpreview op aflevering met ruim 2000 euro energiewinst
Het huis en de tuin van de familie Zoer hebben Gwen en haar Green Make Over-experts tijdens de opnamedag niet alleen energiezuiniger, mooier en groener gemaakt, maar ook een stuk warmer. Zo bleek namelijk dat in de kruipruimte onder de vloer, rond het speciale bad van dochter Danique en de radiatorkoof nog veel energiewinst te behalen was. Ook bracht onze energiepartner Roy Huisman van Eneco bij de familie Zoer spouwmuurisolatie aan.

Gwen’s missie: heel Nederland groen kleuren
Het delen van dit soort simpele tips en al die andere weetjes waardoor je geld bespaart en zuiniger met energie om gaat, is precies de reden waarom programmamaker Gwen Jansen eerder dit jaar besloot om zelf zendtijd in te kopen bij SBS6 en een vrolijk, laagdrempelig programma te maken over de winst en voordelen die te behalen zijn met het vergroenen van je leven. Juist voor al die mensen, met of zonder krap budget, die best een steentje willen bijdrage aan het tegengaan van de klimaatverandering maar niet weten waar te beginnen.

Klimaatprutser
Gwen Jansen is zelf ook nog hard op zoek naar meer helderheid over hoe ze milieubewuster kan leven. “Ik noem mezelf een klimaatprutser. Ik behoor tot de grote groep van 32% van de Nederlandse bevolking die houdt van een leven met lekker eten en drinken en het nodige comfort. Ik ben zeker wel bereid om groener te leven maar ja, wat kan ik zelf en heeft mijn gepruts thuis überhaupt zin? Ik leer zelf heel veel van de Green Make Over experts en ik kan niet wachten om ook mijn eigen huis verder aan te pakken. Want inmiddels heb ik zelf gemerkt dat hoe klein de aanpassingen ook lijken, de winst voor de portemonnee groot kan zijn.”

Duurzame quick wins voor beginners
Volgens onderzoeksbureau Motivaction is een groot deel van de Nederlanders in verwarring als het gaat om duurzaamheid. Het merendeel van de Nederlanders vindt het onderwerp belangrijk en een derde wil thuis wel aan de slag met duurzaamheid, maar dan moet het wel ook een positieve impact hebben op de portemonnee. Dat is precies waar Green Make Over mee helpt: quick wins voor het klimaat, wooncomfort én de portemonnee en ook nog eens gebracht met de nodige humor.

 

Beeld: Green Make Over

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: