Wagenborgen herdenkt ’40-’45

Wagenborgen – Bij het Monument 1940-1945 aan de Hoofdweg in Wagenborgen is zaterdagavond een herdenking gehouden. Op de zwerfkei zit een gedenkplaat met de namen van 27 Canadese militairen en 13 inwoners van Wagenborgen die tijdens de tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Tevens staan op het monument twee Nederlandse militairen die tijdens politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn omgekomen.

Om 19:45 begon de kerkklok te luiden terwijl de mensen zich verzamelden rond het monument. De herdenking werd begeleid door muziekvereniging In Corpore.

Na twee minuten stilte volgde de kranslegging.  Dhr. dr. P van Hoogdalem, raadslid van de Gemeente Delfzijl  legde samen met Tamara Zijlstra een krans namens de gemeente Delfzijl, waarop een krans namens de Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen volgde. Verder waren er nog kransen van de nabestaanden en de bewoners van Wagenborgen, de Petruskerk en werd er nog een krans gelegd namens de leerlingen van basisschool De Kronkelaar uit Wagenborgen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: