Smokey gaat logeren op basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen

Wagenborgen – Kinderen van basisschool de Kronkelaar uit Wagenborgen passen de komende dagen op knuffelhond Smokey van brandweer Groningen. Maar Smokey slaapt het liefst in een zo brandveilig mogelijk huis. Aan de kleuters en hun ouders de uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Het logeerpartijtje is onderdeel van onze campagne ‘Smokey komt logeren’ die op 23 januari 2019 van start is gegaan.

 

Logeren

Samen met ouders (of opa’s en oma’s) kunnen de kleuters vooraf in huis kijken of het brandveilig genoeg is voor Smokey. Hiervoor heeft de brandweer een werkblad ontwikkeld en op speelse wijze kunnen de kinderen leren hoe brandveilig hun thuis is. Door vroeg met voorlichting te beginnen hopen ze dat kinderen dit zich ook op een latere leeftijd herinneren. Maar natuurlijk proberen ze met de Smokey-campagne ook de ouders bewust te maken van brandgevaren in huis.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: