Oprichting energiecoöperatie ‘Green Power Delfzijl’

 

Meedhuizen – Het was de klankbordgroep windpark Geefsweer die een actieve groep mensen met bestuurlijke ervaring de opdracht heeft gegeven om tot het oprichting van de energiecoöperatie te komen. De energiecoöperatie draagt de naam: ‘Green Power Delfzijl’.

In Dorpsherberg Lanting te Meedhuizen werd donderdag j.l. de startsubsidie uitgereikt door het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts voor de 1e energiecoöperatie in de gemeente Delfzijl. De cheque werd door van wethouder Rijzebol en de heer Michiel Mulder van de Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen aan het bestuur overhandigd. Het bestuur is hier bijzonder content mee. Met de startsubsidie kunnen de aanloop- en de opstartkosten van de energiecoöperatie worden betaald.

Inmiddels heeft de oprichtingsakte van de energiecoöperatie de notaris gepasseerd.

Met wethouder Rijzebol van de gemeente Delfzijl zal op korte termijn nadere afspraken en afstemming plaatsvinden. Hij vindt het bijzonder belangrijk dat de krachten worden gebundeld, want we staan voor een grote energietransactie, die we alleen samen kunnen klaren.

 

Het bestuur bestaat voorlopig uit:

Voorzitter : A.L.R. Nieveen
Secretaris : S.W.D.P.Bos
Penningmeester : E. Zijlstra-Veldman
Lid : W.Ritsema

 

Informatiebijeenkomst voor iedereen

Het bestuur van de energiecoöperatie zal in de dorpen informatieavonden gaan organiseren en deelnemers gaan werven, waar iedereen uit de gemeente Delfzijl en naburige woondorpen voor zullen worden uitgenodigd.

Voor meer informatie mail dan naar siepbos@online.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: