Kent u iemand die een lintje verdient?

 

Delfzijl – In de gemeente Delfzijl zetten veel inwoners zich belangeloos en vaak in alle bescheidenheid in voor het maatschappelijk welzijn. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Ze moeten dan wel worden voorgedragen. Deze voordracht wordt veelal gedaan door iemand uit de vereniging of instelling die de bijzondere inzet zeer waardeert. Maar ook familieleden of buren kunnen het initiatief nemen om een voordracht te doen.

 

Wie komt in aanmerking?
Iedereen kan voor een ander een Koninklijke onderscheiding aanvragen. Daarbij moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten voor de samenleving of bijzondere prestaties. De bijzondere verdiensten of maatschappelijke uitstraling moet uitgaan boven wat verwacht mag worden van degene die wordt voorgedragen. Ook kunt u mensen uit overheid en bedrijfsleven voordragen als de verdiensten uitgaan boven wat verwacht mag worden van mensen in hun positie en een uitstraling hebben naar de samenleving.

 

Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient?
Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uw voordracht voor de lintjesregen 2019 moet voor 1 juli 2018 binnen zijn bij de gemeente. Voor een aanvraagformulier en meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Delfzijl, Marian Bosker via telefoonnummer (0596) 63 93 07. U kunt het formulier ook hier downloaden. Het voorstel moet ingediend worden bij de burgemeester van de gemeente Delfzijl. Wilt u iemand op een ander moment in het jaar voordragen dan moet uw aanvraag tenminste zes maanden voorafgaand aan de datum van uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: