Celstraf geëist voor explosieven in woning Siddeburen

 

Siddeburen – Voor het hebben van explosieven in zijn voormalige woning in aan de Molenlaan in Siddeburen is tegen een 38-jarige man uit Assen vrijdag zes maanden cel geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Op 23 november 2017 vorig jaar kwam de politie bij de man aan de deur, nadat de buurvrouw had geklaagd over een henneplucht. De man gaf de politie geen toestemming om zijn woning te doorzoeken. Later, met een machtiging, werd het huis alsnog doorzocht.

In de woning troffen agenten bussen met bulaangas en zelfgemaakte vuurwerk aan. Het vuurwerk zag vastgemaakt een plastic flessen en gevuld met spijkers en glasscherven. Naast zelfgemaakte vuurwerk en bulaangas vonden de agenten een clubvlag van FC Groningen. Met het oog op de geplande voetbalmatch tussen FC Groningen en Feyenoord op 25 november vreesde de politie voor een aanslag tijdens die match. Door de politie zijn de computers in de woning onderzocht op mogelijke plannen die daarvoor waren gemaakt, maar er werd niets gevonden.

Door stoornissen kan de daad hem in verminderde mate worden aangerekend. Volgens de eis van het OM moet hij zich laten behandelen en een harddrugsverbod opgelegd krijgen. Als het OM zijn zin krijgt, hoeft de 38-jarige man uit Assen niet meer de cel in, omdat hij al twee maanden in voorarrest heeft gezeten.

De rechtbank doet vrijdag 20 april uitspraak in deze zaak.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: