Van Uithuizen naar Santiago de Compostella wandelen voor Stichting Walk On

 

Groningen – Han Touw is een fanatieke wandelaar uit Groningen die het idee kreeg om naar Santiago de Compostella te gaan wandelen… een tocht van ongeveer 3000 km, maar dat wil hij niet ‘zo maar’ doen.

In de zomer van 2017 kregen we een email van Han. Hij had het idee om van Uithuizen (GR) naar Santiago de Compostella in Spanje te gaan wandelen, maar naast het wandelen alleen had hij ook een maatschappelijk doel voor ogen: “Het onder de aandacht brengen van, en geld inzamelen voor, een lokale instelling of organisatie die mensen met een lichamelijke handicap ondersteund”, aldus Han. Stichting Walk On vond hij uitstekend binnen zijn plaatje passen en hoe toepasselijk kan onze naam zijn voor zo’n wandeling!

Han heeft een goede voorbereiding getroffen en zijn uitrustig zeer nauwkeurig bepaald, want hij moet tenslotte alles in zijn rugzak meenemen! Op zijn website zullen gedurende de reis blogs en nieuwsberichten verschijnen, zodat de thuisblijvers de reis een beetje mee kunnen beleven.

Hij vraagt mensen om hem te sponsoren: €0,01 per kilometer, wat neer komt op €30,- voor de hele reis. Meer doneren mag natuurlijk ook en dat juichen wij toe! Doneren kun je via de informatie op deze pagina van zijn website: link www.caminohan.nl

Op 24 maart aanstaande, om 8.30 uur vertrekt Han uit Uithuizen (vertrekpunt: de Heilige Jacobus de Meerdere kerk) en hoopt dan op 14 juli in Santiago de Compostella aan te komen. Na terugkomst uit Spanje gaat hij als ‘toetje’ de Nijmeegse Vierdaagse lopen, om op de finish van de Via Gladiola een mooie cheque te overhandigen aan de ambassadeur van de stichting, Dennie Jager.

3000 km in 113 dagen wandelen, dat is 26,5 km per dag, een hele uitdaging, maar wij zijn trots, dankbaar en vereerd dat Han dit gaat doen met onze stichting al goed doel!

Wil je Han volgen tijdens zijn avontuur of hem (en zodoende ons) sponsoren? Kijk dan op zijn website: www.caminohan.nl. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om hem uit te zwaaien op zaterdag 24 maart om 8.30 uur in Uithuizen.

Stichting Walk On wenst Han ontzettend veel succes, maar natuurlijk ook enorm veel plezier tijdens zijn Camino!!

 

Over Han Touw
Geboren in 1963 in Breda en sinds 2005 inwoner van Groningen. Sinds 2013 is hij besmet geraakt met het wandelvirus door mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij is vader van 2 zoons en heeft naast het wandelen als hobby’s: duiken (instructeur), muziek luisteren en maken, concerten bezoeken, bridgen, fotograferen en zijn Citroen DS break.

Website: www.caminohan.nl
Doneer link: doneren via www.caminohan.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: