Veel landbouwverkeer betekent modder op de weg

 

Regio – Na de aardappelen gaan in de provincie Groningen ook de suikerbieten en de mais van het land. Dit betekend een drukke tijd voor boeren die met hun grote voertuigen de oogst van A naar B transporteren. Tijdens dit transport kan er veel modder op de weg terecht komen, De overheden in Groningen attenderen weggebruikers op het gevaar en bestuurders van landbouwvoertuigen op hun verantwoordelijkheid voor het opruimen van de modder.

Modder op de weg kan heel gevaarlijk zijn. Niet alle weggebruikers houden daar rekening mee . Bovendien kan er modder op de weg komen als landbouwvoertuigen van het land komen. Dat kan bij regen gladheid op de weg veroorzaken. Alle reden om zowel landbouwverkeer als de andere weggebruikers te vragen om voorzichtig te zijn.

 

Moddercampagne

 De campagne, die wordt uitgevoerd door Verkeerswijzer Groningen, richt zich op inwoners en weggebruikers in de provincie. De campagne wijst hen op het extra landbouwverkeer en op de gevaren van modder op de weg. Ook vraagt Verkeerswijzer Groningen met de campagne om begrip voor de beperkingen van landbouwvoertuigen in het verkeer en voor het feit dat modder op de weg onvermijdelijk is. In de hele provincie staan borden langs de wegen en er wordt een radiospot uitgezonden om aandacht te vragen voor de campagne.

Bestuurders van landbouwvoertuigen ontvangen de speciale folder ‘Modder op de weg’. Er staat in waarvoor bestuurders van landbouwverkeer precies verantwoordelijk zijn als zij modder op de weg achterlaten en wat ze dan moeten doen.

 

Verkeerswijzer Groningen

 Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen. Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, waarbij mensen gewond raken of zelfs om het leven komen. Daarom werken wij aan de verbetering van wegen, spreken we weggebruikers op onveilig gedrag aan en geven we voorlichting en educatie. Wij staan voor een verkeerswijzer Groningen! Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl’.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: