Brandweer neemt nieuwe helmen in gebruik

Groningen – Vanaf begin 2017 heeft de Veiligheids Regio Groningen een aanbesteding gedaan in nieuwe brandweerhelmen. De vertrouwde witte hoofddeksels maken plaats voor de rode MSA F1XF brandweerhelm.

Het zal aan het begin wel even wennen zijn want de helm is namelijk rood van kleur. De nieuwe helm heeft veel pluspunten. Vooral op het gebied van arbeidshygiëne biedt de helm vele voordelen.

 

Waarom rood in plaats van wit?
In het selectieproces voor de keuze van de nieuwe helm moest ook de kleur worden bepaald. Vanuit de organisatie is een groep gevormd met beoordelaars. De meerderheid van deze groep heeft op basis van een aantal overwegingen gekozen voor de kleur rood. Dit omdat deze goed zichtbaar en kleurvast is en zich duidelijk onderscheidt van andere hulpdiensten

 

 

Uitlevering aan alle posten

Alle brandweerkorpsen in de provincie Groningen krijgen nieuwe brandweerhelmen. Iedere nieuwe helm wordt op de persoon passend gemaakt en geregistreerd. Daarom gaat dit in fases. De planning is dat eind april alle brandweercollega’s een nieuwe rode helm hebben ontvangen.

Blusgroep Wagenborgen, Siddeburen en Woldendorp zijn inmiddels voorzien van nieuwe brandweerhelmen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: