Brandweer Woldendorp oefent mee tijdens peletoninzet

 

Eemshaven – Woensdagavond heeft er een grote pelotons oefening plaats gevonden in de Eemscentrale in de Eemshaven.
Bij werkzaamheden is er brand ontstaan in één van de turbines.De dienstdoende BHV heeft voor aanvang van de brandweer al de nodige maatregelen kunnen treffen en de brand getracht te bestrijden. Toen duidelijk werd dat er ook 14 collega’s vermist werden, werd er besloten om groot alarm te slaan.Hierbij werden de korpsen Usquert Middelstum, Woldendorp, Appingedam en de hoogwerker van Delfzijl opgeroepen.

Ook de nieuwe voertuigen van brandweer Eemshaven waren aanwezig.Twee slachtoffers wisten zicht naar het dak te begeven, waarvan 1 zwaar gewond was. 12 andere slachtoffers zijn door de brandweer bevrijd en met verschillende verwondingen over gebracht naar het ziekenhuis. Door de grote opzet van het gebeuren was de communicatie van cruciaal belang en is tijdens de oefening ook goed verlopen. Na de oefening werd er geëvalueerd om eventueel verbeter puntjes aan te scherpen en om terug te kijken naar een zeer geslaagde leerzame oefenavond.

 

Foto: Johan Wildeboer

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: