School bestuur kiest “De Kronkelaar” als nieuwe naam basisschool Wagenborgen

DSC_0005Wagenborgen – Donderdag 24 maart presenteerde de basisschool in Wagenborgen hun nieuwe naam. Uit de 15 inzendingen, die de school heeft binnengekregen is donderdagmiddag een nieuwe schoolnaam gekozen. Vorige week heeft de MR de naam met veruit de meeste stemmen voorgedragen aan het bestuur. Op woensdag 23 Maart kwam het positieve oordeel vanuit het bestuur dat de naam was goedgekeurd.

 

Vanaf nu heet de basisschoolschool:
Basisschool “De Kronkelaar”
De kronkelaar is de volksnaam voor de kronkelhazelaar (Corylus avellana ‘Contorta’)
‘Een hoogst merkwaardige struik, die nooit één stukje recht hout produceert’

De Kronkelhazelaar groeit op alle gronden, een plek in de zon of halfschaduw maakt niet uit, als er maar veel licht rondom de struik is.
De vergelijking tussen kinderen en deze struik is navenant. Er is geen enkel kind die een geleidelijke rechte ontwikkeling meemaakt. Dit gaat altijd gepaard met kronkels naar boven, waar de kronkelaar gaat bloeien en zich uitzaait. Ook het kind kronkelt zich naar boven en verlaat uiteindelijk de basisschool. Klaar voor de volgende ontwikkelingsfase.
De Hazelaar is ook een struik die op het Groot Bronswijk terrein groeit en heeft gegroeid bij de verschillende paviljoens. Ook hier kun je een vergelijking maken met de voormalige bewoners.
Van de hazelaar worden ook met Pasen takken geknipt en het symboliseert het feest van de lente, waarbij het ontwaken van de natuur na de winter wordt gevierd. De paastak wordt versierd met kuikentjes en eieren, want die vertegenwoordigen nieuw leven.

 

Vanaf woensdag 19 augustus 2015 zijn OBS de Waarborg en CBS de Blinke één gezamenlijke basisschool. Doordat het schoolgebouw aan de Hoofdweg te klein was om alle leerlingen op te vangen, waren er nieuwe noodlokalen noodzakelijk om alle leerlingen op te kunnen vangen en onderwijs te kunnen geven. Door het plaatsen van de noodlokalen is het beeld van de school aan de Hoofdweg een geheel andere aanblik gekregen.

 

Binnenkort wordt het nieuwe logo voor de school ontworpen en een naambord gemaakt.

%d bloggers liken dit: