Familie Doevendans gaat winterkamperen in Idre

 

1120000_196490513853736_1946630530_o

Wagenborgen – Wagenborger Roelof Doevendans gaat samen met zijn vrouw en kinderen een week winterkamperen in het Zweedse Idre.
Voor de familie wordt het een hele uitdaging, dit wordt de eerste keer dat ze met z’n allen op vakantie gaan naar een Scandinavische land.

De Wagenborger Roelof heeft eerder deze jaar mee gedaan aan de Fjällräven Polar 2015. De koudste nacht tijdens de Polar was -10 graden Celsius. Dus van enige ervaring kan hij wel spreken. De verwachte temperaturen van de aankomende tocht zullen rond de -5 tot -20 graden Celsius liggen.

Roelof Doevendans: ”We zullen zien hoe koud het dan wordt en hoe we ons er door slaan. Praktisch gezien is het echt anders dan in de zomer. Drinkwater smelt je, wassen bij de kachel. Je moet heel veel drinken omdat je lichaam veel harder werkt (om warm te blijven). Maar ook melk, jam, lotion doekjes, ranja en dergelijke kunnen niet om de eenvoudige reden dat het bevriest.”

 

Namens de redactie wensen we de Familie Doevendans een fijne vakantie toe in Idre.

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: