Zonnehuisgroep Noord sluit Menterne in 2016

5366_(5-15-2014 16-12-48)NIKON CORPORATION NIKON D3100(4608x3072)

Wagenborgen – Woonzorgcentrum Zonnehuis Menterne in Wagenborgen lijkt zijn langste tijd te hebben gehad.

Locoburgemeester Jan Menninga van de gemeente Delfzijl zei een aantal week geleden over signalen te beschikken dat Menterne op de nominatie staat in januari 2018 te worden gesloten, maar vanmiddag werd duidelijk dat het in 2016 al zal worden gesloten.

‘Als gevolg van het overheidsbeleid en de nieuwe wet- en regelgeving blijven meer ouderen langer thuis wonen. Wij werken bovendien in een krimpregio. De leegstand groeit; in augustus hadden we in onze verzorgingshuizen totaal ruim 16 procent leegstand ten opzichte van 9 procent in januari van dit jaar’, licht interim-bestuurder Vincent Maas het besluit toe. Zonnehuisgroep Noord sluit volgend jaar naast Menterne in Wagenborgen ook nog drie van haar verzorgingshuizen.

Het gaat om Zonnehuis Luingaborg in Bierum, Zonnehuis Olde Heem in Kloosterburen en Zonnehuis Olderloug in Slochteren.

Zonnehuis Luingaborg en Menterne sluiten naar verwachting per 30 juni 2016, Olderloug en Olde Heem gaan per 31 december 2016 dicht. De keuze voor deze vier is gebaseerd op onder meer de leegstand en verwachte leegstand, de technische veroudering en de ligging van de gebouwen.

 

De reorganisatie, die al enige tijd gaande is, moet ervoor zorgen dat Zonnehuisgroep Noord weer een financieel gezonde organisatie wordt, die voorbereid is op de toekomst. Eerder werd al bekend dat vanwege deze reorganisatie een grote groep medewerkers is gevraagd vrijwillig te vertrekken.

5367_(5-15-2014 16-13-54)NIKON CORPORATION NIKON D3100(4608x3072)

%d bloggers liken dit: