Koeien ontsnapt uit weiland in Wagenborgen

DSC_0118

Wagenborgen – In een weiland aan de Tolhek in Wagenborgen zijn woensdagavond vijftien koeien ontsnapt.
Drie koeien zijn daarbij in de sloot terecht gekomen naast de N362. Een koe wist zichzelf weer op het droge te krijgen. De opgeroepen brandweer heeft de koeien met behulp van een manitoe, van een boer uit de buurt weten te bevrijden. Ook was er sprake dat er koeien in het Wagenborgerbos waren gelopen, dat bleek echter niet het geval.
Met behulp van de brandweer, dorpsbewoners en voorbijgangers wisten ze de koeien weer in de wei te krijgen. Ter controle heeft de brandweer met een warmtecamera de aantal koeien geteld. Na ruim anderhalve uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

DSC_0098DSC_0091DSC_0071DSC_0087DSC_0103DSC_0098DSC_0118

DSC_0125

 

%d bloggers liken dit: