Aardbevingsdeskundige Sintubin komt naar Nieuw Scheemda

10985325_879413738787351_6286652107869081129_n

Nieuw – Scheemda – Vanuit een wetenschappelijke invalshoek op een heldere manier uitleggen wat een aantal essentiële aspecten van aardbevingen en breukwerking inhouden en informatie geven over de specifieke situatie en ondergrond in Groningen, dat is wat de Belgische geoloog Manuel Sintubin komt doen. Hij geeft zijn lezing op uitnodiging van belangenvereniging Waakzaam Woldendorp op maandagavond 6 juli om half acht in partyboerderij Leeuwenborg in Nieuw Scheemda.

 

Waakzaam Woldendorp

Wat is de situatie van het door gaswinningsschade geteisterde gebied ten zuidoosten van Delfzijl. Hoe staat het ervoor met de mensen, huizen en gebouwen, de schade en de afhandeling daarvan in dorpen als ’t Waar, Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Wagenborgen, Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer? Dat is waar Waakzaam Woldendorp op dezelfde avond een presentatie over geeft. Door de kennis en ervaring te delen, wil de belangengroep op een positieve constructieve manier op komen voor de belangen van de dorpelingen en erkenning genereren voor alle vormen van gaswinningsschade.

 

Iedereen welkom

Professor Manuel Sintubin is geoloog en een autoriteit op het gebied van aardbevingen. Zijn lezing en de presentatie van Waakzaam Woldendorp zijn gratis bij te wonen voor geïnteresseerden. Zij kunnen zich opgeven via de site van www.waakzaamwoldendorp.nl. Tijdens deze avond is er ook tijd om vragen aan de hoogleraar te stellen.

%d bloggers liken dit: