Wat gaat er gebeuren met Groot – Bronswijk Wagenborgen?

 

Wagenborgen: De vraag die vele Wagenborgers bezig houdt is: Wat gaat er gebeuren met het Groot-Bronswijkterrein in Wagenborgen?

Generaties lang is de voormalige Psychiatrische Inrichting “Groot Bronswijk” beeldbepalend geweest voor het dorp. Na de verhuizing van de instelling en de sloop van het overgrote deel van de

gebouwen ontstond in 2010 de nodige commotie over de tijdelijke huisvesting van buitenlandse werknemers. Ook dit Envilla hotel is inmiddels afgebroken. Wat de vraag nu is, wat gaat er gebeuren?

Samen met de firma Vertisol organiseerde de Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen op zaterdag 25 oktober, voor het hele dorp een grote bijeenkomst onder de ludieke titel “Koek & Zopie”.
De actie “de handen uit de mouwen!”

Waarbij alle aanwezigen worden uitgedaagd een bescheiden bijdrage te leveren aan het onderhoud en het behoud van het park door het mede helpen uitvoeren van een aantal broodnodige werkzaamheden.

Om 09:00 uur zaterdagmorgen konden dorpsbewoners een lezing bijwonen van de heer Bram Baar. De heer Baar vertelde over de gedachtewisseling over de toekomst van het Groot Bronswijk terrein.
Na de lezing konden ze mee voor een rondgang door het park. Ten slotte gingen ze over tot de actie “de handen uit de mouwen!”.

%d bloggers liken dit: