fbpx
ma. okt 25th, 2021

Wagenborgen – Lokaal Belang Eemsdelta maakt zich zorgen over wateroverlast in Wagenborgen. Het raadslid Martin Meijer heeft hier nu schriftelijke vragen over gesteld aan het college van de gemeente Eemsdelta. Dat deed hij in de tijd van de gemeente Delfzijl ook al eens.

,,Helaas leren de afgelopen jaren dat de regenval van 31 mei 2018 geen incident is geweest. Ook na de zomer van 2018 viel er diverse keren meer dan 20 millimeter neerslag binnen een uur. Dit lijkt de hoeveelheid neerslag waarbij het riool op een aantal plekken het regenwater niet meer goed kan afvoeren met overlast tot gevolg. In Wagenborgen lijken daarbij de grootste problemen te ontstaan vanaf de hoofdweg richting Menterne (De Wilgen, De Eiken) en nabij het terrein van voormalig psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk (Bremstraat, Akeleistraat)”, aldus Meijer.

Vervuiling
Ook de afgelopen zomer was het weer een paar keer raak. Maar liefs drie keer ontstond er overlast in het gebied rondom Menterne, waarbij de inhoud van het riool op straat komt te liggen. De vervuiling die hiermee gepaard gaat, bereikt voor mens en milieu onacceptabele waarden, zo stelt het raadslid in zijn brief.

Volgens hem doen soortgelijke problemen zich ook voor in Woldendorp aan de Burgemeester Garreltsweg en de Zandplatenbuurt in Delfzijl.

Meijer verzoekt het college van Eemsdelta op korte termijn actie te ondernemen om de overlast bij de knelpunten te verhelpen of te verminderen.

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu