fbpx
ma. okt 25th, 2021

Siddeburen – Vanaf deze maand gaat Niestijl Mechanisatie in Siddeburen (GR) verder als vestiging van Otto Barkhuis Mechanisatie. Barkhuis had al een vestiging in Musselkanaal, ook in Groningen.
De dagelijkse leiding van beide bedrijven komt in handen van Albert Barkhuis, de zoon van oprichter Otto. De twee mechanisatiebedrijven maken deel uit van de Mechan Dealer Groep, die in totaal tien dealervestigingen omvat. „We zijn altijd op zoek naar synergie en uitwisseling van best practices”, verklaart Stans van de Wetering, algemeen directeur van Mechan Groep, de wijziging. „Barkhuis heeft een ijzersterke naam opgebouwd in deze regio en Albert heeft zich bewezen als een uitstekend manager. Deze uitbreiding van zijn takenpakket past naadloos bij zijn ambities.”

Snelle groei
De Mechan Dealer Groep, onderdeel van Mechan Groep, is de afgelopen jaren snel gegroeid. Behalve Otto Barkhuis, met vestigingen in Siddeburen en Musselkanaal, bestaat de groep uit Vohamij (Heythuysen, LB), Steenbergen Mechanisatie (Numansdorp, ZH), Gebr. Bonenkamp (met vestigingen in IJsselstein, UT en Tiel, GD), Martien Visser Mechanisatie BV (Joure, FR) en Mecha-Service (Emmeloord, FL) en Mechan Dealer (Achterveld, UT).

Mechan Groep is in Nederland onder andere distributeur van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector. Het moederbedrijf Mechan Holding is als distributeur ook actief in België, Italië en Afrika. De groeistrategie van Mechan Groep is vervat in de pay-off ‘Equip to Grow’. Naast distributie van machines levert het bedrijf ook diensten via Mechan Lease en Mechan-verzekeringen en heeft het een occasioncenter onder de naam Mechan Next.

 

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu