fbpx
ma. sep 20th, 2021

Nieuw Scheemda – Poldermolen De Dellen in Nieuw-Scheemda is in de race voor de VriendenLoterij Molenprijs ter waarde van 75.000 euro. Er zijn vier andere molens die eveneens een gooi doen naar dit geldbedrag.

De uitdaging voor de kandidaten is om zoveel mogelijk stemmen te werven. De winnaar gaat met de hoofdprijs naar huis, de andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Elke stem levert dus geld op. Stemmen kan tot vrijdag 1 oktober 12.00 uur via www.molenprijs.nl/DeDellen. Iedereen vanaf 18 jaar kan stemmen.

Bij alle vijf de molens zal het geld gebruikt worden voor herstel of verfraaiing. Naast De Dellen gaat het om Koenders Möl in Braamt (Gelderland), Bovenmolen G in Schermerhorn (Noord-Holland), Houtzager De Otter in Amsterdam en Molen Johanna in Huijbergen (Noord-Brabant).

De Dellen moet voorzien worden van nieuwe wieken. Deze zogenaamde roeden zijn verwijderd nadat er een met een enorme knal was afgebroken. Molenaar André Schuthof: ,,De molen schudde toen zó hard, dat zelfs de oude klok ervan stilviel. De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien.”

Het ongeluk gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al een jaar treurig bij zonder wieken. Als het aan de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen ligt, duurt dat niet lang meer. Voorzitter Reint Huizenga: ,,Het zou fantastisch zijn om de Vriendenloterij Molenprijs te winnen. Natuurlijk allereerst om De Dellen te herstellen, maar ook als kroon op het vele werk dat al is verzet door onze vrijwilligers.”

Op woensdag 13 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu