fbpx
ma. okt 25th, 2021

Siddeburen –  Muziekfestival Schanspop bestaat 35 jaar. En dat wordt gevierd in het eerste weekend van september. Dan komen onder anderen Pé & Rinus, Ancora en Frans Bauer naar Siddeburen.

Sinds enkele jaren wordt Schanspop niet meer gehouden tijdens de Licht- en Klankweek in Siddeburen, maar in de vroege zomer. Toen was Nederland echter nog volop in de ban van het coronavirus. Maar nu de coronamaatregelen in rap tempo versoepeld worden, behoort het organiseren van een festival weer tot de mogelijkheden. Daarom vindt Schanspop dit jaar plaats in de eerste week van september.

Schanspop wordt op donderdag 2 september afgetrapt met Q-music The Party. Ook het Groningse TikTok-fenomeen TikTok Tammo komt dan naar Siddeburen. Mental Theo is wederom geboekt om zijn freestyle muziek ten gehore te brengen.

Op vrijdag 3 september komt Høken met de Heinoos naar Schanspop. Deze band is in het gat gesprongen dat Normaal heeft achtergelaten en staat garant voor een avondje ouderwets høken. Het illustere duo Pé & Rinus staat deze avond eveneens op het Schanspop-podium, begeleid door De Containers. DJ Raúl zal tussen de optredens door de muziek verzorgen.

Op zaterdag 4 september staat het Nederlandse levenslied centraal. Dan staat onder meer een optreden gepland van Hollands Verdriet, de smartlappenband die in de loop der jaren is uitgegroeid tot het huisorkest van Schanspop. Verder kan het publiek genieten van optredens van de populaire volkszanger Frans Bauer en de van oorsprong Volendamse zanggroep Ancora. De presentatie van deze avond is in handen van Wim Drent, beter bekend onder zijn alter ego Evert Baptist.

Speciaal ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan introduceert Schanspop een eigen alcoholisch drankje genaamd Sputter.

Kaarten voor Schanspop zijn vanaf zaterdag 3 juli 8.00 uur te koop bij Albert Heijn Bianca & Harry Zweepe aan de Hoofdweg 164A in Siddeburen en via de website www.schanspop.nl.

 

Geef een reactie

error: ©112Wagenborgen.eu