Wagenborgen – Basisschool De Kronkelaar heeft op maandag 23 november 2020 haar intrek genomen in het nieuwe kindcentrum op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. Dit betekent dat de tijdelijke units bij het schoolgebouw aan de Hoofdweg 79-81 kunnen worden afgevoerd.

De planning hiervoor is als volgt:

  • Vrijdag 27 november en maandag 30 november vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, waaronder het aanbrengen van rijplaten ten behoeve van de kraanopstelling.
  • Maandag 30 november en dinsdag 1 december vindt het ontkoppelen en ontmantelen van de units plaats.
  • Woensdag 2 december is het afvoeren van de units en fundatie.

Hoe gebeurd het afvoeren?
Op de hoek van de Kerkstraat en Hoofdweg zal een hijskraanpositie worden ingericht. De vrachtwagens voor de afvoer van de units zullen worden opgesteld op de parkeerplaatsen er naast.
Ter informatie is als bijlage een foto toegevoegd van de situatie zoals die tijdens plaatsen van de units was ingericht. Om de veiligheid te garanderen zal de hijslocatie worden afgezet. Daarnaast zullen er tijdens de hijswerkzaamheden, opladen en afvoer, twee verkeersregelaars aanwezig zijn voor een veilige afhandeling van het langskomende verkeer.

Voormalige basisschool
Na de verwijdering van de units zal het oude schoolgebouwen het omliggende terrein worden overgedragen aan de gemeente Delfzijl. De gemeente heeft AdHoc leegstandsbeheer gevraagd het
gebouw te beheren. Daarnaast biedt het gebouw tijdelijk onderdak aan kinderopvang Lievelijn die hun eigen locatie gaan verbouwen.

 

Geef een reactie