Wagenborgen – Vanaf december 2020 starten omvormingswerkzaamheden van bosgebieden in Wagenborgen. Afgelopen jaar heeft de gemeente samen met een groep inwoners uit het dorp hiervoor plannen gemaakt. Aanleiding voor het maken van de plannen is de essentaksterfte. De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats rondom het Proostmeer en op het Groot Bronswijk-terrein en worden in de winter uitgevoerd.

U kunt de plannen inzien op de website van de gemeente, www.delfzijl.nl, ‘Over de gemeente’, ‘Thema’s en projecten’, ‘Essentaksterfte’. Hier vindt u per deelgebied een kaart met het eindbeeld en een kaart met uit te voeren maatregelen. In de verslagen van de werkgroep bijeenkomsten vindt u meer informatie. Heeft u vragen? Stuur die naar essentaksterfte@delfzijl.nl. De gemeente neemt vervolgens weer contact met u op.

 

Geef een reactie