Siddeburen – De Siddebuurster Superbraderie dat gepland stond op donderdag 1 oktober 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Deze beslissing is genomen, omdat er geen duidelijkheid is over de vraag of grote evenementen na 1 september mogen plaatsvinden. Het kabinet en het RIVM zeggen steeds dat deze evenementen pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin is tegen het coronavirus. Op zijn vroegst zal dat pas in de loop van 2021 zijn, zo is de verwachting. Volgens de organisatoren is het ondoenlijk om een markt of braderie te organiseren en daarbij ook de richtlijn van 1,5 meter in acht te nemen.

De Siddebuurster Superbraderie trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en de organisatoren willen daarom voor alle belanghebbenden nu duidelijkheid bieden om te voorkomen dat ze de komende maanden voor niets allerlei voorbereidingen treffen.

Geef een reactie