Financiële bijdrage voor T ennisvereniging Woldendorp

Woldendorp – Het college van Delfzijl stelt de raad voor om een financiële bijdrage van € 31.000, – beschikbaar te
stellen voor de renovatie van de tennisbanen en vernieuwingen van de club accommodatie van Tennisvereniging Woldendorp . Wethouder Jan Menninga: ” Sport is een verbindende factor in een dorp als Woldendorp. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, het brengt ook inwoners samen. Daarmee is het zeker van belang voor de leefbaarheid in het dorp. Als gemeente vinden we het belangrijk dat sportverenigingen nadenken over de toekomst en daar op inspelen. Tennisvereniging Woldendorp is al een paar jaar actief bezig om het complex toekomstbestendig te maken en met deze bijdrage kunnen ze ook de laatste fase doorzetten”.

Renovatie en vernieuwing
In 2017 is de tennisvereniging in Woldendorp gestart met een plan om het totale complex toekomstbestendig te maken. In verschillende fases zijn een aantal zaken aangepakt zoals het moderniseren van de kleedkamers, douches , toiletten en de keuken. In deze laatste fase gaat het om de renovatie van de twee gravel tennisbanen, energiezuinige verlichting, vernieuwing van de beregeningsinstallatie en het hekwerk. De accommodatie is al van het gas af en door middel van zonnepanelen zelfvoorzienend van energie.

Investering
De totale investering van de renovatie en de aanpassing bedraagt € 92.480,- . Door zelfwerkzaamheid en subsidieregelingen heeft de vereniging een bedrag van € 61.480,- bij elkaar . Voor het overige bedrag van € 31.000,- wordt een bijdrage van de gemeente gevraagd. De raad neemt tijdens de raadsvergadering van 25 juni een besluit.

 

Foto: Pixabay.com

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: