Bouw zonnepark Groot Bronswijk Wagenborgen mag doorgaan

Wagenborgen – Medio oktober 2019 is geconstateerd dat het zonnepark op het Groot Bronswijkterrein in Wagenborgen gebouwd werd in afwijking van de afgegeven omgevingsvergunning. Daarop is er door de gemeente Delfzijl een bouwstop opgelegd. De initiatiefnemer voor de bouw van het zonnepark heeft haar plannen moeten aanpassen. Er is door de initiatiefnemer een nieuwe aanvraag ingediend.

Het aangevraagde zonnepark blijft binnen de grenzen zoals die waren aangegeven in de eerdere vergunning en is in overeenstemming is met de provinciale regels voor natuurgebied (bos).

Ook wordende afspraken die met het dorp gemaakt zijn over de toegankelijkheid van wandelpaden gerespecteerd.
Het college heeft hierdoor medewerking verleend aan een nieuwe omgevingsvergunning voor het zonnepark. De bouwwerkzaamheden voor de realisatie van het zonnepark mogen daarom weer starten. De initiatiefnemer heeft ook toegezegd bomen te planten op het gekapte bosgebied.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: